Verschillende kwaliteiten CBD

Wat is wat precies en waar moet u aan denken bij CBD

Dagelijks krijgen wij vragen van mensen over de verschillende tussen biologische cbd olie en raw cbd olie van MediHemp. In dit blog leggen we zo duidelijk mogelijk de verschillen uit. Heeft u hier vragen over die we hier niet beantwoorden, stel ze gerust! We begrijpen dat cbd olie nog redelijk onbekend is en dat het lastig is om een keuze te maken tussen de verschillende soorten olie.

 

Biologische cbd olie, waarom biologisch?

Biologische cbd olie van MediHemp is de enigste cbd olie met een biologisch certificaat en met een SKAL certificering. De cbd olie wordt in Oostenrijk gemaakt en komt van plantages die regelmatig gecontroleerd worden. Kenmerkend voor deze olie is onder andere de extractie methode, oftewel de manier waarop de cbd uit de plant wordt gehaald. Bij biologisch gecertificeerde olie gebeurt dit op basis van olie extractie. Een ingewikkelde extractie methode waar door MediHemp alleen de toppen van de plant voor worden gebruikt. Juist in dit gedeelte van de hennepplant zit de meeste cbd. Dit heeft als uniek voordeel dat het aangegeven percentage (2,5%, 5% of zelfs 10%) cbd in deze cbd olie zuivere cbd betreft. Bijkomend voordeel van biologische olie is de smaak. Deze wordt als zacht en nootachtig omschreven en wordt daardoor door veel mensen lekker gevonden.

 

Samenvattend over BIO CBD

 • – De olie wordt gewonnen door middel van olie extractie, uniek in Europa
 • – Het aangegeven percentage cbd is zuivere cbd
 • – De basis van deze olie is biologische hennepzaadolie
 • – De olie is gecertificeerd biologisch en komt van regelmatig gecontroleerde hennepplanten
 • – De smaak van de biologische cbd olie is nootachtig en lekker
 • – Deze cbd olie van MediHemp is uniek in Europa qua kwaliteit en certificering
 • – Geschikt voor iedereen die opzoek is naar een zuivere olie

 

Bio certificaat MediHemp

 

Raw cbd olie van MediHemp

Deze olie van MediHemp komt van dezelfde biologische plantages als de net beschreven biologische cbd olie. De olie heeft echter geen biologisch certificaat. Wel is het zo dat ook voor deze cbd olie geen mesttoffen of andere chemische toevoegingen worden gebruikt. Wat is dan het verschil? Een terechte en begrijpelijke vraag die we het best kunnen beantwoorden door de volgende opsomming te geven;

 • – De olie wordt gewonnen door middel van CO2 exctractie. Een snelle en voordelige extractie methode die ook door de meeste andere merken toegepast wordt
 • – De basis van deze cbd olie is biologische hennepzaadolie
 • – Voor deze olie wordt de hele hennepplant gebruikt, dus niet alleen de toppen van de plant
 • – De olie bestaat uit CBD, CBDA, CBN, CBV, CBG, terpenen, fenolen en flavonoides
 • – Het aangegeven percentage cbd in deze olie betreft de combinatie van bovenstaande bestandsdelen en dus niet alleen CBD
 • – Doordat de hele plant gebruikt wordt is de smaak van nature wat bitter en scherp
 • – Deze cbd olie is door de voordelige productie methode voordeliger dan biologische cbd olie

 

Advies over welke olie “het beste” is

Indien u cbd olie wilt gaan gebruiken of al gebruikt vanwege de cbd, is het goed om met bovenstaande verschillen rekening te houden. Veel websites geven beperkte informatie over de verschillen of over het feitelijke percentage zuivere cbd in de aangeboden olie. Let hier daarom goed op en bekijk altijd goed wat de exacte samenstelling van de cbd olie is. Op onze site vindt u bij elk product uitleg over de exacte samenstelling. De onafhankelijke analyses hiervan waar de samenstelling in bewezen wordt, zijn op website van MediHemp in te zien. Bij de bio olie is dit zoals net beschreven zuivere cbd. Bij de RAW variant gaat het altijd om een combinatie van verschillende cannabinoïden. Wij denken dat cbd olie niet voor niets cbd olie heet en het daarom erg belangrijk is hier nogmaals goed naar te kijken voordat u cbd olie gaat kopen.

 

Ervaringen en reacties met cbd olie

Heeft u reeds ervaring met het gebruik van CBD olie, laat het ons hier als reactie op dit blog vooral weten. We zijn erg benieuwd naar welke olie u gebruikt en om welke reden en natuurlijk naar het effect voor u persoonlijk! Vanwege de vele vragen die lezers van dit blog hebben, kunt u met uw ervaring andere mensen helpen door uw ervaringen met cbd olie te delen. Ook wanneer u bewust voor de biologische cbd olie of juist voor de raw cbd olie kiest, horen we hier graag uw motivatie voor. Ook dit kan natuurlijk erg waardevol zijn voor mensen die zich nog oriënteren of voor hen die niet weten welke cbd olie ze moeten kiezen.

 

Laat een reactie achter