CBD olie en de overgang

De overgang is voor veel vrouwen een vervelende periode. Hoewel het een natuurlijk proces is verloopt dit zelden zonder klachten. Vrouwen in de overgang ervaren vaak opvliegers, gewichtstoename, pijn in de gewrichten en stemmingswisselingen. Door de meeste vrouwen wordt de overgang dan ook als een niet prettige periode gezien. Er zijn allerlei producten in drogisterijen te koop die de overgang zouden kunnen verlichten. Echter zijn er maar weinig producten die echt voor vermindering van de symptomen zorgen. Gezien het feit dat CBD olie steeds populairder wordt, zijn er ook steeds meer vrouwen in de overgang die overwegen CBD olie te gebruiken tegen de vervelende klachten. Maar helpt dit ook echt?

De overgangsklachten

De overgang begint meestal bij vrouwen tussen de 45 en 55 jaar en kan wel tot 10 jaar duren. Tijdens de overgang kunnen er allerlei verschillende klachten optreden, zoals:

  • – Psychische klachten zoals depressieve gevoelens, sterke wisselingen van de stemming, moeite met concentreren of onthouden en minder zin in seks;
  • – Opvliegers die tot wel 5 minuten kunnen duren. Dit kan zowel overdag als ‘s nachts voorkomen en de ernst van de opvlieger kan per persoon verschillend zijn. Velen geven aan dat het zweet je dan ook echt letterlijk uitbreekt;
  • – Pijn, irritatie of jeuk aan de vagina door vaginale veranderingen;
  • – Blaasontsteking en urineverlies;
  • – Pijn in de gewrichten, hoofdpijn;
  • – Aankomen in gewicht;
  •  -Slapeloosheid

Deze klachten kunnen erg bepalend zijn voor hoe de dag eruit komt te zien, wat natuurlijk erg vervelend is. Als een vrouw in de overgang zit is het oestrogeen niveau verlaagd wat voor bovenstaande klachten kan zorgen. Door het verlaagde oestrogeen niveau is er ook verminderde activiteit in het endocannabinoïde systeem, het belangrijkste fysiologische systeem van het menselijke lichaam. Als dit systeem minder actief is kunnen er (soms vage) klachten ontstaan of kan het al aanwezige klachten versterken.

Het endocannabinoïde systeem activeren

Het endocannabinoïde systeem kan geactiveerd en ondersteund worden door CBD olie, deze olie bevat namelijk cannabinoïde. Dit zijn dezelfde stoffen als de cannabis achtige stoffen uit van het lichaamseigen endocannabinoïde systeem. De cannabinoïde uit de CBD zullen het systeem weer activeren waardoor de gezondheid beter onderhouden kan worden en klachten af kunnen nemen. Een te kort aan cannabinoïde kan de klachten van de overgang verergeren door een verminderde activiteit van het endocannabinoïde systeem. Het gebruik van CBD bij de overgang is daarom dus zeker geen gek idee.

Daarnaast is het erg positief dat CBD veel klachten die bij de overgang voorkomen kan verlichten, mede dankzij de brede werking van de olie. Omdat CBD zorgt dat het endocannabinoïde systeem weer in balans komt kan het ook direct meerdere klachten aanpakken. Dit systeem is namelijk voor allerlei verschillende taken verantwoordelijk. Lees hier meer over in ons blog over de werking van cbd olie.

Concreet zou CBD zou mogelijk verlichting kunnen bieden bij onder andere onderstaande klachten.

Psychische klachten bij de overgang

Veel vrouwen ervaren psychische klachten tijdens de overgang zoals depressieve gevoelens of stemmingsproblemen. Dit heeft te maken met de hormonale schommelingen en de klachten die het met zich meebrengt. Door CBD olie te gebruiken kunnen de psychische klachten mogelijk verminderd worden. Veel mensen die gebruik maken van CBD ervaren na enige tijd verbetering in het humeur en zitten over het algemeen beter in hun vel.

Blaas klachten en opvliegers

Hoewel er nog maar weinig onderzoek is gedaan naar het effect van CBD bij plasproblemen of blaas klachten lijkt er ook hier een verband te zijn. Uit meerdere ervaringsverhalen blijkt dat er verschillende mensen zijn die vermindering van plasproblemen ervaren dankzij CBD. Wellicht is het zo dat de ontstekingsremmende werking van cannabidiol hier belagrijk voor is.

Hetzelfde geldt voor opvliegers, ook hier is weinig tot geen onderzoek naar gedaan maar de ervaringen die wij regelmatig horen van vrouwen die cbd olie tijdens de overgang gebruiken zijn veelal positief.

Pijnlijke gewrichten, hoofdpijn

Pijnbestrijding is de voornaamste reden waarom mensen gebruik maken van CBD. Tijdens de overgang kunnen klachten als pijn in de gewrichten en hoofdpijn erg toenemen, welke mogelijk verlicht kunnen worden door het gebruik van CBD.

Aankomen

CBD heeft invloed op de stofwisseling, het zorgt ervoor dat deze beter gereguleerd wordt. De eetlust kan door CBD olie worden verminderd. Door deze olie te gebruiken kunt u dus mogelijk voorkomen dat u meer zult aankomen tijdens de overgang.

Nachtrust en energie

Door de overgang kan het zijn dat u minder goed slaapt of weinig energie hebt. CBD olie wordt vaak als natuurlijk slaapmiddel gebruikt. Dit komt omdat het invloed heeft op de hele slaapcyclus; zowel op hoe snel we in slaap vallen, als op hoe lang we slapen en hoe de kwaliteit van de nachtrust is. Het is wel hierbij wel essentieel om goed te kijken naar de exacte samenstelling van de olie. De meeste merken bieden namelijk een raw cbd olie aan welke zelden bestaat uit zuivere CBD. Indien u een dergelijk olie voor het beter slapen wilt gebruiken dan kunt u deze in onze optiek beter niet vlak voor het slapen innemen. De andere cannabinoïden in de olie kunnen er namelijk zelfs voor zorgen dat u juist wat scherper waardoor u zelfs moeilijker in slaap zou kunnen vallen. Onze ervaring is dat men dit probleem niet heeft met de biologische CBD olie van MediHemp doordat deze olie wel zuivere CBD bevat en geen andere bestanddelen. MediHemp is hiermee uniek en onderscheidend t.o.v. olie van bijvoorbeeld de drogist in de buurt.

Algemeen over cbd

CBD is een natuurlijk voedingssupplement dat door iedereen veilig gebruikt kan worden en dat geen psychoactief effect heeft. U kunt er dus onmogelijk stoned of high van worden. Dit kan bijvoorbeeld wel gebeuren door het gebruik van wietolie. DOor het ontbreken van een noemenswaardig percentage THC (maximaal 0,05%) is het daarnaast zo dat CBD niet verslavend werkt.

Meest gebruikte cbd olie bij de overgang

CBD is beschikbaar in verschillende kwaliteiten en in verschillende sterktes. Wij zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van de olie bepalend is voor het effect. Om die reden bieden we uitsluitend de beste kwaliteit aan. Onderstaande producten zijn van de beste kwaliteit en bij onze klanten de meeste gebruikte tijdens de overgang;

Ervaringen, vragen of advies?

Ieders situatie is uniek. Wij kunnen het ons daarom goed voorstellen dat u vragen heeft over het gebruik van cbd tijdens de overgang. Voelt u zich daarom vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie, voor concrete ervaringen of voor advies over wat voor u de mogelijkheden zijn.  Als u zelf ervaring heeft met het gebruik van CBD dan nodigen wij u van harte uit om uw ervaring met ons te delen. Uw ervaring kan voor velen zeer hulpvol zijn.

Laat een reactie achter