CBD olie bij stress

Stress.. We hebben er allemaal weleens mee te maken. In dit blog meer informatie over het gebruik van cbd olie bij of tegen stress. Vragen, ervaringen en tips zijn welkom! U kunt deze onderaan deze blog achterlaten.

Stress..

Iedereen heeft er wel ooit mee te maken. Dit kan door verschillende factoren veroorzaakt worden, zoals het werk, de thuissituatie of persoonlijke redenen. De één heeft er sneller last van dan de ander maar door vrijwel iedereen wordt het als vervelend ervaren. Tijd om er wat aan te doen dus!

 

Het doel van stress

Bij stress wordt spanning en druk ervaren maar heeft ondanks alles wel een doel, namelijk het lichaam waarschuwen om alert te blijven. Men wordt op scherp gezet, waardoor stress in lichte maten best goed kan zijn. Als iemand bijvoorbeeld stress heeft voor een examen, is de kans groot dat je beter en langer kunt leren waardoor de prestaties verbeteren. Het geeft dan een zetje in de rug voor een beter resultaat.

 

Chronische stress

Toch kan stress op lange termijn veel klachten veroorzaken. Langdurige stress of chronische stress kan zorgen voor blokkades waardoor men dus juist minder goed gaat presteren. Men verliest bijvoorbeeld de concentratie, onthoud dingen minder goed en men is dan vaak snel afgeleid door verschillende gedachten. Stress wordt door iedereen anders ervaren en sommige kunnen er beter mee omgaan dan anderen. Gelukkig zijn er wel dingen die kunnen helpen om stress te verminderen, waardoor men weer met meer rust en een ontspannen gevoel door het leven kan.

 

Lichaamsklachten door langdurige stress

Door niets te doen aan stress en continu maar door te gaan kan dit uiteindelijk gevolgen hebben voor de algehele gezondheid. Bij stress spant men onbewust verschillende spieren aan, de hartslag verhoogd, men kan verkeerd gaan ademhalen en daardoor gaan hyperventileren of men krijgt bijvoorbeeld last van psychische problematieken zoals angst, depressie of een burn-out. Daarnaast heeft het vaak invloed op de kwaliteit van slaap en kun men hierdoor erg vermoeid raken door stress.

 

Medicijnen of CBD olie?

Er zijn allerlei medicijnen die voorgeschreven kunnen worden om (chronische) stress te
verminderen. Dit zijn meestal medicijnen voor meer rust. Echter hebben de meeste medicijnen vaak veel vervelende bijwerkingen en kan het, het lichaam soms zelfs aantasten. Het is daardoor volgens ons vaak geen goede oplossing voor de lange termijn. Er zijn gelukkig ook middelen die stress kunnen verminderen zonder het
lichaam aan te tasten. CBD olie is hier een voorbeeld van. CBD olie wordt dan ook steeds vaker tegen of bij allerlei gezondheidsklachten gebruikt, zowel voor lichamelijke klachten als voor mentale. Denk aan pijnklachten, slaapproblemen, epilepsie, angst, psychische klachten maar ook tegen stress. CBD zorgt er voor veel mensen voor dat men weer meer rust ervaart en dat men zich bijvoorbeeld minder vermoeid voelt. Daarnaast beschikt CBD olie over lichaamseigen stoffen waardoor het goed en snel wordt opgenomen in het lichaam en geen schade aanbrengt. Integendeel, deze olie is goed voor de totale werking van het lichaam.

 

De werking van CBD olie tegen stress

CBD heeft een bijzondere werking op het lichaam. Het menselijk lichaam bevat namelijk een endocannabinoïde systeem. Dit systeem dient als signaalgever en is betrokken bij allerlei belangrijke processen en functies van het menselijk lichaam. Zo regelt het de productie van hormonen, stuurt het het immuunsysteem en de organen aan en heeft het invloed op de stemming. De hennepplant waar cbd olie uit gewonnen wordt bevat dezelfde cannabinoïden als het menselijke lichaam, dit verklaart de medicinale werking. De cannabinoïden (CBD) ondersteunen het endocannabinoïde systeem waardoor het lichaam weer beter kan functioneren. Doordat de stoffen lichaamseigen zijn worden ze goed en vaak snel opgenomen.

 

CBD olie en stress

Naast het feit dat CBD een positieve werking op de algemene gezondheid heeft, heeft het ook een rustgevende werking. Hierdoor kan het een prima middel zijn tegen stress. Mensen die CBD gebruiken geven vaak aan dat het er voor zorgt dat men weer een ontspannen gevoel in het lichaam krijgt en dat hun hoofd tot rust kan komen. Daarnaast kan het ook de klachten die veroorzaakt worden door chronische stress afnemen. Dit komt doordat het een positieve werking heeft op het hele lichaam waardoor het probleem ook helemaal kan worden opgelost. In tegenstelling tot medicatie is dit enorm positief, medicatie is vaak gericht op één ding -in dit geval stress- maar de andere klachten worden veelal niet aangepakt. Bij stress is vaak het probleem dat je er gemakkelijk door in een vicieuze cirkel komt. Door stress kun je last krijgen van psychische problemen, slaapproblemen en lichamelijke klachten. Doordat je steeds slechter slaapt zullen de psychische- en lichamelijke klachten mogelijk toenemen, waardoor je weer meer stress ervaart. CBD olie zal niet alleen stress verminderen, maar draagt ook bij aan een betere kwaliteit van slaap en houdt het lichaam gezond. Veel mensen zullen uiteindelijk weer beter slapen waardoor men zich weer wat energieker voelt en waardoor lichamelijke klachten af kunnen nemen. Je kunt met CBD dus in één keer meerdere problemen verminderen of zelfs oplossen.

 

Het gebruik van CBD bij stress

CBD is geen wondermiddel en iedereen kan er anders op reageren. Het grote voordeel is wel dat het in ieder geval geen bijwerkingen heeft, niet schadelijk is voor de gezondheid en veilig is om te gebruiken. U heeft dus altijd de mogelijkheid om het te proberen en om op die manier te ervaren of het ook voor u uitkomst biedt tegen bijvoorbeeld stress. Hierbij adviseren we altijd om het gebruik rustig op te bouwen en om geduld te hebben voor wat betreft de werking aangezien het bij de één sneller werkt dan bij de ander. Feit is wel dat er ondertussen al enorm veel mensen zijn die baat hebben bij CBD olie tegen allerlei uiteenlopende klachten, waarvan stress er zeker één is. Voor wie regelmatig moe is, stress of andere gezondheidsklachten heeft is CBD daarom zeker het overwegen waard. Alleen door het te proberen kunt u erachter komen of cbd olie tegen stress ook voor u dé oplossing is.

 

Welke CBD olie werkt het beste bij stress

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel merken die cbd olie maken maar wij zien duidelijke verschillen in kwaliteit en samenstelling. De ene olie is dus zeker de andere niet. Aangezien het bij stress vooral belangrijk is om een stuk ontspanning te realiseren is het goed om te zoeken naar een CBD variant met zuivere CBD en geen andere bestanddelen zoals CBDa. CBDa is de zuurvorm van CBD en is aanwezig in veel goedkope oliën. Dergelijke olie wordt ook wel raw cbd olie genoemd. CBda kan gunstig werken bij bijvoorbeeld epilepsie en autisme maar voor stress voegt het weinig toe. Gelukkig zijn er ook merken die een pure CBD olie aanbieden welke gemaakt is van alleen de toppen van de hennepplant en welke daardoor zuivere CBD bevat. MediHemp is een voorbeeld van zo’n merk en is tevens het enigste merk dat ook nog eens biologisch gecertificeerd is waardoor de kwaliteit van de olie altijd gecontroleerd is.

 

4 gedachten over “CBD olie bij stress

Laat een reactie achter