CBD olie bij artrose

CBD olie kan voor veel mensen uitkomst bieden bij artrose door bijvoorbeeld de pijnverlichtende werking die het vaak heeft. U leest hier in dit blog meer over. Ervaringen hiermee en vragen over dit onderwerp zijn natuurlijk welkom en kunnen onderaan deze pagina achtergelaten worden.

Over artrose

Artrose is een veel voorkomende aandoening. In Nederland hebben ongeveer 1 miljoen mensen namelijk last van artrose. Artrose is een vorm van reuma waarbij de klachten zich bevinden aan het bewegingsapparaat. Bij artrose wordt het kraakbeen zachter en dunner waardoor de kwaliteit achteruit gaat en vorming van het bot kan ontstaan onder het kraakbeen. Het is een chronische ziekte die langzaam progressief verloopt, dit houdt in dat het niet te genezen is en steeds erger wordt. Daarnaast hebben mensen met artrose vaak veel pijn. Mede daarom wordt er door mensen met artrose steeds vaker voor CBD olie gekozen. Uiteraard in de hoop klachten te verminderen. Verderop in dit artikel meer daarover.

Zoals net ook opgemerkt wordt Artrose in de loop van tijd steeds erger en kan het uiteindelijk tot stijfheid en krachtverlies leiden. Het kan voorkomen in alle gewrichten, maar het komt voornamelijk voor in de vingers en duim, de grote teen, de knieën, de heupen, de onderrug en de nek. De gewrichten kunnen erg pijnlijk zijn en de beweging wordt veelal beperkt. De klachten worden voornamelijk behandeld met medicijnen die ontstekingsreacties tegengaan. Daarnaast worden mensen met artrose vaak behandeld door een fysiotherapeut om de gewrichten en spieren soepel en sterk te houden. Bij artrose in een gevorderd stadium wordt er zelfs soms gekozen voor een heup- of knieprothese.

Kan CBD olie hulp bieden bij artrose?

CBD heeft voor veel gebruikers een ontspannende en pijnverlichtende werking waardoor het de gewrichtspijn door artrose mogelijk kan verminderen. Dit is de voornaamste reden dat mensen met artrose er voor kiezen om CBD olie te gebruiken. Bijkomende gevolg is dat door de vermindering van pijn veel mensen met artrose weer meer bewegingsvrijheid ervaren. Wat natuurlijk positief is want velen worden door artrose enorm beperkt in hun bewegen waardoor steeds minder mogelijk wordt. CBD zou dit vanwege de ontspannende en pijnverlichtende werking dus mogelijk kunnen verminderen.

In Canada wordt medicinale cannabis voornamelijk gebruikt bij artrose vanwege de pijnverlichtende werking. Dankzij een onderzoek wat uitgevoerd is door de Universiteit van Nothingham zijn er weer interessante, nieuwe ontdekkingen. Zo kwam men er dankzij dit onderzoek achter dat cannabis naast de werking op het centrale zenuwstelsel en de pijnverlichtende werking óók nog de ontstekingen in de gewrichten zou kunnen verminderen.

In februari 2016 verscheen er een artikel over een onderzoek waar wetenschappers onderzocht hebben of CBD klachten bij reuma gerelateerde ziektebeelden en chronische pijn kan verlichten. Dit onderzoek duurde twee weken en er waren ongeveer 10 patiënten bij aanwezig.  De patiënten kregen cannabis of farmaceutische cbd. De onderzoeken waren positief, patiënten ervoeren over het algemeen minder pijn, minder vermoeidheid, betere kwaliteit van slaap en een betere kwaliteit van leven. Echter zijn er nog te weinig bewijzen dat CBD ook echt de klachten kan verlichten. Wij mogen hier bovendien geen medische uitspraken over publiceren.

Bijwerkingen van medicijnen

De pijnverlichtende en ontstekingsremmende medicijnen die worden voorgeschreven bij artrose zorgen vaak voor verschillende bijwerkingen. Mensen die deze medicatie gebruiken worden er vaak erg suf en moe van waardoor ze nog maar weinig gedaan krijgen op een dag. Daarnaast helpt de medicatie lang niet bij iedereen waardoor sommige wel enorm suf zijn maar de pijn nog net zo erg aanwezig is.

CBD olie is veilig in gebruik

Het is niet zomaar dat er bij allerlei klachten en zeker ook bij artrose steeds vaker wordt gekozen voor producten met CBD. Voordeel van dit voedingssupplement is namelijk dat het geen tot nauwelijks bijwerkingen kent en men daardoor vaak zegt “baat het niet, schaadt het niet”. Tot dusver is bij ons alleen bekend dat het mogelijk de bloeddruk kan verlagen waardoor men voorzichtig moet zijn met het gebruik in combinatie met bloeddrukverlagers of overige medicijnen die de bloeddruk verlagen. De olie die wij aanbieden bevat overigens geen THC (dit soort oliën wordt wietolie genoemd i.p.v. cbd olie) en is daardoor niet verslavend. Doordat CBD een lichaamseigen stof is wordt het goed en doorgaans snel in het lichaam opgenomen.

Positieve ervaringen van artrose patiënten met CBD

Hoewel er nog te weinig wetenschappelijke bewijzen zijn dat CBD of hennepolie veel voorkomende klachten door artrose ook echt bij structureel kan verlichten zijn er op internet wel veel positieve ervaringsverhalen te vinden. Er zijn veel mensen die na alles al geprobeerd te hebben, gekozen hebben voor CBD olie. Uit deze ervaringen blijkt voornamelijk dat er minder pijn en meer bewegingsvrijheid wordt ervaren. Ook kunnen velen weer beter slapen en hebben ze weer wat meer energie.

Het is voor ons daarom wel duidelijk dat veel mensen met artrose baat kunnen hebben bij het gebruik van deze olie. Wij kunnen dit echter natuurlijk niet garanderen en we moeten daarbij tevens opmerken dat u de informatie in dit artikel niet mag beschouwen als medisch advies. Neem hiervoor altijd contact op met uw eigen arts voordat cbd olie gaat kopen.

Welke cbd olie is het meest gebruikt bij artrose?

Indien u benieuwd bent naar de werking van cbd in uw situatie dan is het goed om te weten dat de meest gebruikte cbd olie bij artrose de olie met 5% CBD is. Dit voornamelijk omdat deze olie doorgaans sterk genoeg is en de sterkere variant met 10% CBD daardoor vaak niet nodig is.

De olie met 5% is er in het algemeen in 2 varianten; de raw variant en de pure variant. Het verschil tussen deze oliën is dat de raw olie gemaakt is van de hele hennepplant d.m.v. een “Co2 extractie methode” met als gevolg dat er naast cbd bijvoorbeeld ook cbda en cbn in de olie aanwezig is. Deze cannabinoïden samen maken de sterkte 5%. Doordat de hele hennepplant gebruikt is voor deze olie, is de smaak ervan wat bitter en scherp.

Het biologisch en SKAL gecertificeerde MediHemp produceert echter ook een olie d.m.v. een “olie extractie mehode” waarvoor het merk alleen de toppen van de plant gebruikt. Dit zorgt er bij elkaar voor dat deze olie zuivere CBD bevat en geen andere bestanddelen. Deze olie heet daarom CBD olie Puur. Onze ervaring is dat de meeste mensen de voorkeur geven aan de pure variant t.o.v. de raw olie aangezien CBD olie doorgaans gebruikt wordt vanwege de cbd en niet vanwege de andere bestanddelen die erop lijken en mogelijk ook omdat de pure olie wat nootachtig smaakt en dus niet zo bitter en scherp is.

Vragen over cbd en artrose

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over cbd olie en artrose, u kunt daarom onderaan dit blog uw vragen stellen of eventueel uw ervaringen met CBD achterlaten. Doe dit vooral want uw ervaring kan natuurlijk enorm waardevol zijn voor iedereen die met artrose te maken heeft.

Laat een reactie achter