CBD olie bij ADHD

Wat is ADHD of ADD?

ADHD oftewel: Attention Deficit Hyperactivity Disorder is een groeiende stoornis. Tegenwoordig heeft ongeveer 8% van de kinderen deze diagnose. Bij volwassenen is dat 5%. Bij deze stoornis zijn er voornamelijk concentratieproblemen en bij kinderen gaat dit vaak samen met hyperactiviteit. ADD is bijna hetzelfde maar daarbij valt het hyperactieve weg, dit is dus voornamelijk gericht op de verminderde concentratie. Vooral bij kinderen kan ADHD dit erg belemmerend zijn omdat zij zelf nog niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Als ouder zijnde kan het daarom een hele zoektocht zijn voordat er iets gevonden wordt wat ook echt helpt. In dit artikel willen we daarom meer vertellen over het gebruik van CBD bij ADHD.

ADHD en het gebruik van medicijnen

Een verminderde concentratie en hyperactief gedrag kunnen erg vervelend zijn. Niet alleen voor degene met AD(H)D zelf, maar ook voor de omgeving. Daarnaast gaat dit vaak gepaard met impulsiviteit, woede-uitbarstingen en een laag zelfbeeld. Ook vervelen ze zich snel en is concentratie van korte duur. Veel kinderen en volwassenen gebruiken daarom Ritalin of andere medicatie om rustiger van te worden. Het vervelende van deze medicijnen is dat dit vaak gepaard gaat met bijwerkingen zoals: slapeloosheid en een verminderde eetlust. Daarnaast kunnen medicijnen in het algemeen schade aanrichten in het lichaam.

CBD als ondersteuning of als alternatief voor reguliere medicatie

Een andere mogelijkheid is CBD olie, cbd is veilig in gebruik en heeft geen bekende bijwerkingen. Ook voor kinderen zou dit daarom prima kunnen helpen om de symptomen van ADHD te verminderen. Bij iemand met AD(H)D is er een disbalans bij bepaalde stoffen. Zo is het cortisol niveau te hoog en het dopamine niveau te laag. Dit wordt ook wel een neurologische disfunctie genoemd. CBD kan helpen om dit weer terug in balans te brengen, de stoffen uit CBD hebben volgens onderzoek namelijk een positief effect op het dopamine en cortisol niveau. Als dit weer goed in balans is kan dat dus mogelijk ook de symptomen van AD(H)D verminderen.

Kan mijn kind CBD olie bij ADHD gebruiken?

Het voordeel van CBD is dat het een lichaamseigen stof is en daardoor goed en snel wordt opgenomen. Daarnaast zijn er eigenlijk geen bijwerkingen van bekend en is het gebruik ervan niet verslavend. Ook kinderen kunnen dus gebruik maken van producten met CBD zonder er vervelende bijwerkingen van te krijgen. CBD is in tegenstelling tot THC niet psychoactief wat betekent dat ook kinderen er niet stoned of high van kunnen worden.

Wetenschappelijke onderzoeken CBD en ADHD

Helaas zijn er nog maar weinig wetenschappelijke bewijzen dat CBD de symptomen van AD(H)D kan verminderen. De meeste onderzoeken die tot heden gedaan zijn gaan over het gebruik van cannabis (met THC) en ADHD en niet over CBD.

Wat u voornamelijk leest op internet zijn ervaringsverhalen van anderen die zelf – of kinderen met – ADHD of ADD hebben. Vaak komen in deze verhalen ook de negatieve effecten van medicijnen naar voren. Voornamelijk bijwerkingen als verminderde eetlust, hoofdpijn en slaapproblemen worden genoemd. Juist bij dit soort klachten wordt CBD veel toegepast waardor de meerderheid dan ook positief is over het gebruik van CBD en duidelijk verschil merkt. Feit is echter ook dat er mensen zijn die geen baat hebben gehad bij het gebruik van de CBD olie. Het is dus geen wondermiddel en iedereen reageert er anders op, maar gezien de grote voordelen die het kan hebben is het voor veel mensen de moeite om het eens te proberen. Baat het niet dan schaad het ook zeker niet.

Wietolie bij ADHD?

Wat u op internet ook kunt lezen is dat niet alleen CBD olie, maar ook THC olie/ wietolie bij adhd kan helpen om symptomen te verminderen. Echter wordt er vooral bij kinderen niet snel voor wietolie gekozen omdat dit THC bevat. THC is een psychoactieve stof waar je stoned/high van kunt worden. Wij zijn van mening dat dit daarom bij kinderen onverstandig is om toe te gaan passen. Omdat CBD géén THC bevat is het dus niet psychoactief, vandaar dat er vaak wordt aangeraden om CBD olie te gebruiken in plaats van wietolie.

Meer rust dankzij CBD olie bij ADHD

Een van de effecten van CBD is dat het een rustgevend effect heeft. Veel mensen die gebruik maken van CBD olie of CBD capsules ervaren meer rust en minder stress. Daarnaast wordt bij velen ook het geheugen beter en kunnen zij zich weer beter concentreren. Dit kan voor zowel kinderen als volwassenen met ADHD of ADD veel verschil maken.

Voor kinderen kan dit de schoolprestaties en sociale contacten enorm verbeteren. Voor ouders is het vaak een hele uitkomst als hun kind weer beter in zijn of haar vel zit dankzij het gebruik van CBD olie. Volwassenen merken naast een verbeterde concentratie vaak ook dat ze minder chaotisch zijn en weer meer overzicht hebben. Daarnaast gaat ook slapen vaak weer beter als ze CBD gebruiken wat er weer voor zorgt dat er overdag weer wat meer energie wordt ervaren. In onze optiek is de beste cbd olie voor volwassen is in dit soort situaties de biologische cbd olie 5% vanwege de concentratie zuivere CBD. Voor kinderen raden we aan om te starten met de laagste concentratie met 2,5% CBD.

CBD is geen wondermiddel

Hoewel we merken dat veel mensen met ADHD of ADD baat hebben bij het gebruik van CBD olie blijft dit zoals net ook opgemerkt per persoon verschillend. Iedereen reageert anders op het gebruik van CBD en voor de één helpt het beter dan voor de ander. Het kan ook zijn dat het even duurt voordat u profijt heeft van de CBD olie, geef het de tijd en verhoog eventueel de dosering maar heb wat dit betreft wel geduld als u het gaat gebruiken en bouw het niet te snel op. Ieder lichaam kan tijd nodig hebben om te wennen aan de toevoeging van CBD en alleen door het rustig op te bouwen kan goed bepaald worden wat een goede dosering is.

Vragen? Stel ze!

Mocht u graag persoonlijk advies willen over het gebruik van CBD olie bij ADHD of hier vragen over hebben kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. U kunt uw vraag stellen onder dit blogbericht of u stuurt ons persoonlijk een bericht, deze proberen we binnen 1 uur te beantwoorden.

Heeft u ervaring met het gebruik van CBD olie bij ADHD? Voel u vrij om uw ervaring te delen! Dit kan anderen mogelijk weer helpen een keuze te maken.

Wist u trouwens dat CBD ook bij autisme helpend kan zijn? U leest het hier!

Laat een reactie achter