7 Feiten over CBD

7 Feiten over CBD

Er zijn veel vragen over het gebruik van CBD. Zoals: “Is het veilig?” “Werkt het verslavend?” en “Wat voor bijwerkingen heeft het?” Het is niet gek dat er zoveel vragen zijn! CBD, en dan vooral CBD olie wordt steeds populairder. Het wordt tegen allerlei klachten en kwaaltjes gebruikt en heeft een positief effect op de gezondheid. Om de nodige duidelijkheid te bieden over CBD en het gebruik er van hebben we 7 feiten op een rijtje gezet.

1. CBD heeft geen psychoactieve werking

CBD is een belangrijk bestanddeel van de cannabisplant. Bij cannabis wordt vaak direct aan een ‘joint’ gedacht waarvan je ‘high’ kunt worden. Echter is dit bij CBD niet het geval. Het stofje waar je high van wordt heet THC, dat is weer een ander bestanddeel uit de cannabisplant. Door alleen CBD te gebruiken kun je dus niet high worden. Dit is één van de redenen waarom velen voor CBD kiezen en niet voor THC.

2. Het is één van de belangrijkste stoffen uit de cannabisplant

Tot nu toe zijn er 80 bestanddelen gevonden in de cannabisplant die de naam cannabinoids hebben. De meest aanwezige en daarom meest bekende bestanddelen zijn CBD en THC. De afgelopen jaren is er veel gebruik gemaakt van speciale kweektechnieken waardoor het hennepkwekers gelukt is om een plantensoort te kweken met vrijwel geen THC en een hoog CBD gehalte. Van deze planten wordt CBD olie gemaakt.

3. CBD heeft allerlei gezondheidsvoordelen

CBD kan om meerdere redenen gebruikt worden, maar de voornaamste reden is het herstellen of verbeteren van de gezondheid. CBD kan als olie of  als capsule gebruikt worden en dient als voedingssupplement. Het wordt onder andere gebruikt tegen pijn, slapeloosheid, stress en psychische problematieken zoals bij een depressie. Veelal wordt er een positief effect ervaren en worden de klachten direct, of na langere tijd verlicht. Hoe snel de olie werkt is per persoon verschillend, ieder lichaam reageert er anders op en hoe erger de klachten zijn hoe langer het wellicht kan duren voordat er enig effect wordt ervaren.

4. CBD olie is niet hetzelfde als wietolie

Op het internet wordt CBD olie met regelmaat ‘wietolie’ genoemd. Echter is dit niet de juiste benaming. Naast CBD olie bestaat er ook THC olie, deze laatst genoemde olie bevat (zoals de naam al zegt) THC. Van deze olie kun je dus wel high worden. De olie waar THC inzit wordt wietolie genoemd. Lees dus altijd goed waar het over gaat.

5. Het is geschikt voor preventief gebruik

Het gebruik van CBD is niet verslavend en de enige bijwerking die tot nu toe bekend is, is dat het de bloeddruk kan verlagen. Verder heeft CBD een positieve werking op het lichaam, het zorgt voor een balans in het endocannabinoïde systeem waardoor alle signalen in het lichaam goed worden doorgegeven. Daarnaast is dit systeem belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. Door preventief een lage dosering CBD te gebruiken van 2,5% blijft het immuunsysteem sterk waardoor virussen en bacteriën geen kans krijgen om het lichaam binnen te dringen.

6. U bent niet afhankelijk van een recept

Doordat CBD een voedingssupplement is, is een recept niet nodig. U kunt zelf bepalen wanneer u nieuwe CBD olie of capsules besteld en hoeveel. Steeds meer drogisten bieden CBD olie aan voor een lage prijs, echter bevat deze olie maar een laag percentage CBD waardoor het vaak minder goed, of niet helpt. Bij ons in de webshop vind u gecertificeerde CBD olie van uitsluitend de beste kwaliteit  van vooral het merk MediHemp met 2,5%, 5% of 10% CBD, de prijs van deze  olie ligt wel wat hoger maar van deze olie weten u en wij in ieder geval zeker dat er alleen in zit wat erin hoort te zitten waardoor de kans dat het daadwerkelijk helpt aannemelijker is.

7. CBD kan ook door kinderen en dieren worden gebruikt

Het voordeel van CBD is dat het beschikt over lichaamseigen stoffen, hierdoor wordt het goed opgenomen in het lichaam. Doordat het niet verslavend is en vrijwel geen bijwerkingen kent kan het ook goed gebruikt worden door kinderen. Daarnaast heeft het ook een positieve werking voor dieren. Ook dieren hebben namelijk een endocannabinoïde systeem waardoor de cannabinoïde uit CBD olie goed worden opgenomen en het ondersteuning biedt aan het lichaam en de gezondheid.

Vragen, advies of uw eigen ervaring met cbd delen

De bijzondere werking van CBD krijgt met de dag meer bekendheid waardoor we merken dat meer en meer mensen overwegen cbd te gaan gebruiken. Maar welke olie is geschikt voor u en welke sterkte is bijvoorbeeld goed of nodig? Begrijpelijke vragen die we graag voor u beantwoorden. Neem daarom gerust contact met ons op door een reactie te plaatsen bij dit blog of door een bericht te sturen.

De informatie op deze pagina over CBD mag niet beschouwd worden als medisch advies. Neem hiervoor altijd contact met uw eigen arts.

Laat een reactie achter